Loader
MENÜ

Afyon Şifa Cenneti

Afyon Şifa Cenneti

Afyonkarahisar, Türkiye’nin merkezinde bulunan bir Ege şehridir. Coğrafi konumu sebebiyle karayolu yolculuklarının uğrak merkezidir. Afyon’a gitmeyen kişi bile şehirlerarası yolculuğu esnasında mutlaka Afyon’dan geçmiştir. Bu sebeple Afyon’da karayolu oldukça gelişmiştir. Karayolu dışında şehire demiryolu ile de ulaşım sağlanmaktadır. Ancak genel olarak araba ile seyahat tercih edilmektedir.  Afyon küçük bir il olmasına karşın; görkemli bir doğa güzelliğine ve tarihi bir dokuya sahiptir. Maalesef kentte turizm sektörü çok fazla gelişmediği için Afyon sadece kaplıcalar için tercih edilen bir şehir olmuştur. Kaplıcalarının verdiği şifanın yanı sıra Afyon’da gezilecek çok güzel yerler bulunmaktadır. Afyon’a; Ankara, İzmir, Kayseri, Eskişehir, Antalya, İstanbul gibi bir çok şehirde şubesi bulunan Ayes rent  a car şubemizden kiralık araç temin ederek kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Afyon Kalesi

Tarihi Hititler’e dayanan volkanik kaya üzerinde inşa edilmiş eski yapılardan biridir Afyon Kalesi, savaşlar esnasında askerlerin dinlenmesi için yapıldığı öne sürülüyor. Kale, tarihi dokusu ile şehir merkezini cezbetmektedir.

Ulu Cami

Ulu Cami yaklaşık 750 yıllık bir geçmişe dayanmaktadır. İçerisinde bulunan 40 sütun ile ünlenmiştir. Geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir.

Eber Gölü

Bolvadin ilçe merkezine 8 km uzaklıkta Eber Köyünden göle ulaşabilirsiniz. Eber Gölü; ülkemizin 12. Büyük gölüdür.

Eber Gölü, şehir merkezine çok yakın Eber köyü sınırları içerisindedir. Ülkemizin büyük gölleri arasındadır. Balıkçıların, doğa severlerin hatta kampçıların en sevdiği mekanlardan biridir. Göl doğal güzelliği üzerindeki sazlıklar ile  200 den fazla çeşitte kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Afyon geziniz sırasında Eber Gölü’ne mutlaka uğramalısınız.

Ömer Kaplıcaları

Kaplıcalar şehir merkezine oldukça yakındır. Adını geçmişe nam salmış olan Ömer Dede’den almıştır. Kaplıcanın suları; beslenme bozuklukları, kas-sinir hastalıkları, romatizmalı hastalıklar, solunum yolu hastalıkları, kemik hastalıkları, beslenme bozukluğu, kireçlenme ve kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.

 

E-Bülten Üyeliği