Loader
MENÜ

Ankara'da Bahar Güzelliği

Ankara'da Bahar Güzelliği

Havaların ısınmasıyla ülke genelinde hepimiz kendimizi sokaklara atmış bulunuyoruz. Özellikle Güney ve Ege sahilleri tatil sezonun yaklaşmasıyla yaz hazırlıklarına başladı bile. Ülkemizin sahil bölgeleri dışında görülmeye, gezmeye değer bir çok bölge bulunuyor. Ankara’da bu yerlerden biri.  Ankara ülkenin bürokrat şehri. Gelin Ankara seyahatinizde kiralık araba filomuzla size eşlik edelim.

Ankara çoğunlukla kamu sektöründe çalışanlarından oluşmaktadır. Hatta gri şehir, her yeri yüksek binalarla kaplı gibi eleştirilere maruz kalmıştır. Halbuki Ankara’nın bilinmeyen muhteşem doğa manzaralarına ve tarihi müzelere sahip olduğunu söylemeliyiz. Ayes rent a car firmamızın Ankara kiralık araba şubesi ile iletişime geçerek size vereceğimiz eşsiz rotalarda Ankara yaşamınıza renk katabilirsiniz.

Öncelikle Ankara demişken Anıtkabir’den bahsetmemek olmaz. Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının bulunduğu Çok büyük ve görkemli bir alana inşa edilmiş olan Anıtkabir'de Atamızın mezarı bulunuyor. Merkeze çok uzak olmayan Anıtkabir ziyaretinde bulunarak tarihi tüm ihtişamıyla yaşayabilirsiniz.

Gençlik Parkı

Adının gençlik parkı olduğuna bakmayın. Gençlik Parkı 7’den 77 ye herkese hitap edebilecek aktivite ve standartlara sahip. Şehrin merkezinde yerel halkın şehir hayatından nefes almak için gitmeyi tercih ettikleri yerlerden. Parkın içinde  havuz, çiçek ve kuş bahçeleri, kahvehaneler, çay bahçeleri, gazino, açık hava tiyatrosu, çocuk oyun alanı ve yüzme havuzu, lunapark gibi yapı ve bulunuyor.

Eğer bir iş seyahati için Ankara’ya gideceksiniz ve Ankara çevresini gezmeye vaktiniz yoksa, Gençlik Parkı’na mutlaka giderek iş stresini atabilirsiniz.

Gölbaşı Mogan Gölü / Parkı

Ankara’da yaşayan insanların deniz özlemini giderecek güzellikte bir yer Mogan Gölü. Park içindeki kır kahveleri oldukça fazla sayıda. Burada göl manzarası eşliğinde çay kahve içebilir kahvaltı edebilirsiniz. Ayrıca göl içinde su sporları da yapabilirsiniz.

Çubuk Barajı

Ankara’nın su ihtiyacının çoğu bu barajdan karşılanıyor. Barajın çevresinde mesire alanları ve piknik alanları bulunuyor. Ankara’da kiralık araba temin ederek, merkeze 11 km uzaklıktaki  baraja kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ankara başkent olması sebebiyle bir çok müzeye ev sahipliği yapıyor.

  • Anadolu Medeniyetleri Müzesi
  • Ankara Rahmi Çok Müzesi
  • Etnoğrafya Müzesi
  • Hacı Bayram Cami
  • Augustus Tapınağı
  • Devlet Resim ve Heykel Müzesi
  • Kurtuluş Savaşı Müzesi
  • Cumhuriyet Müzesi
  • Kocatepe Müzesi

Ankara seyahatiniz için ülkenin bir çok noktasında bulunan rent a car firmamızdan şoförlü veya şoförsüz kiralık araba hizmeti alarak ulaşım problemi yaşamadan, seyahatinizi keyifle yaşayabilirsiniz.

 

 

E-Bülten Üyeliği