Loader
MENÜ

Yazın Ankara’da Gezilecek Yerler

Yazın Ankara’da Gezilecek Yerler

Bilindiği gibi Ankara bir bürokrat şehridir. Denizi, kumu, güneşi yoktur belki ama Türkiye’nin hatta Dünya’nın en önemli müzeleri Ankara’dadır. Hem başkent olması hem birçok medeniyetin tarih ve kültürüne ev sahipliği yapması sebebiyle en önemli büyük şehirlerimizden biridir Ankara.

Ankara’da yazın, Antalya, İzmir’de ki gibi denize girerek günlerinizi geçiremeyeceksiniz. Ama sokak gezmeyi, tarihi ve müze görmeyi sevenler, Ankara’ya mutlaka gitmelidirler. Ankara seyahatiniz için, Ankara merkez şube rent a car şubemizden kiralık araba temin ederek gezinizi konforlu be hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Peki Ankara’da güzel havalarda nereleri gezmeli, hangi müzeleri görmelisiniz sizler için hazırladık.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Lozan’da düzenlenen ve 68 müzenin katıldığı yarışmada; Anadolu Medeniyetleri Müzesi birinci olmuştur. Müzede Anadolu’nun arkeolojik tarihi eserlerinin yanı sıra birçok uygarlığa ait eser de sergileniyor.

1920 Meclisi / Kurtuluş Savaşı Müzesi

Burada Mustafa Kemal Atatürk ve sonrasındaki iki cumhurbaşkanımız dönemine ait belgeler ve fotoğrafları görebilirsiniz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Meclis Binası Cumhuriyet’in ilk adımlarının atıldığı yerdir. Bu sebeple Türk milleti için önemli bir mimari eserdir.

Atakule

Atakule 1989 yılında açılmıştır. Ve Atakule’nin en alt katında bulunan alışveriş merkezi Türkiye’de açılan ikinci alışveriş merkezidir.

Ankara Kalesi

Ankara Kalesi’nin 7. Yy’da Persler tarafından inşa edildiği biliniyor. Kale sırayla Roma, Bizans, Selçuklu, Haçlı ve Osmanlı’ya ait olmuştur. Kale’de birçok medeniyete ait eserler görebilirsiniz.

Etnografya Müzesi

Müzede; Türkiye ve Cumhuriyet dönemine ait eserlerin yanı sıra, Selçuklu dönemine ait kuruluş döneminden itibaren süregelen eserlerde sergilenmektedir.

Anıtkabir

Cumhuriyet ve günümüz Türkiye’sinin kurusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşı burada yer almaktadır. 1938 yılında inşaasına başlanıp 1953 yılında tamamlanmıştır. Bu zamana kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşı Etnografya müzesinde bulunmaktaydı.

Atatürk Orman Çiftliği

Burası 1925 senesinde Atatürk’ün özel isteğiyle kurulmuştur. Alan içerisinde Hayvanat bahçesi, Atatürk’ün Selanik’deki evinin bir benzeri ve devlet mezarlığı bulunuyor. Ayrıca burası Ankara’nın en büyük yeşil alanı olarak biliniyor.

Kuğulu Park

Ankaralı olmayanların bile bildiği Ankara’nın en meşhur en çok ziyaretçi alan parklarından biridir.

Bahar ve yazın güzel havalarında niyetiniz denize girmek değilde şehir gezmek, tarih koklamak, cadde sokak gezmek ise Ankara’ya mutlaka 3 gün ayırmalısınız. Ankara kültür ve tarihimiz için oldukça önemli olan bir ilimizdir. Seyahat planınız öncesinde Ankara’da araba kiralamak için, rent a car Ankara ofisimizle irtibata geçerek aracınızı rezerve etmeyi unutmayınız.

 

E-Bülten Üyeliği