Loader
MENÜ

Ankara'nın Karını Eğlenceye Çevirin

Ankara'nın Karını Eğlenceye Çevirin

Ankara soğuk bürokrat şehir, kapalı binaların ve dümdüz yolların bulunduğu sıkıcı şehir; aslında bu sadece aklımızda kalan kısmı, peki ya Ankara’nın bilinmeyen yüzü, muhteşem güzelliği ve doğası. Kışın karın tadı en güzel Ankara’da yaşanır. Ankara üzerine şarkılar yazılmış, besteler yapılmış bir şehir. Hele ki sahil kentlerinde yaşayan karı özleyen insanlar için Ankara gezisi muhteşem bir fırsat. Hemen size en yakın Ayes rent a car şubemizle görüşebilir, ya da Ankara kiralık araba ofisimizden geziniz için kiralık araç temin edebilirsiniz. İşte Ankara’da mutlaka görmeniz gereken yerler.

Keçiören Teleferik Gezisi

Kışın Ankara’yı tepeden bembeyaz görmek için Keçiören teleferik hattını kullanabilirsiniz. Şehir adeta beyaz bir çarşaf gibi ayaklarınızın altına serilir. Sizde muhteşem manzaranın tadını çıkarırsınız. Keçiören teleferik hattı 1653 metre mesafe ile Türkiye’nin en uzun teleferik hatlarından birine sahip, yolculuk yaklaşık 20 dakika sürüyor. 6 kişilik bir grupla şahane bir 20 dakika geçirmeniz mümkün.

Tunalı Hilmi Caddesi

Cadde Ankara’nın en kalabalık yerlerinden biri. İçerisinde Kuğulu Park ve alışveriş yapabileceğiniz bin bir çeşit yer bulunuyor. Kuğulu Park’ta ayaklarınızın altında karın çıkardığı sesle yürüyüş yapabilir, kuğuların dansını izleyebilirsiniz. Aynı zamanda yemek yiyebileceğiniz bembeyaz kar manzaralı mekanlarda dinlenebilir, alışveriş yapabilirsiniz. Tüm gün burada vakit geçirmek huzur verici olacaktır.

Soğuksu Milli Parkı

Park Ankara’nın en eski parklarından biri. 1959 yılından beri koruma altında. Park içinde konaklayabileceğiniz ve yemek yiyebileceğiniz şirin mekanlar bulunuyor. Park şüphesiz beyaz bir şölen tadında.

Hamam Önü

Eski Ankara deyince aklınıza gelecek yegane yerlerden biri, yakın zamanda restore edilmesi sebebiyle oldukça işlek. Eski mahalle yaşamı, eski evleri ve yerli işletmeleri ile sıcacık bir ortam. Mahalleyi bembeyaz karlar eşliğinde gezmek sizi eski zamanlara alıp götürecek.

Estergon Kalesi

Kale 2005 yılında ziyarete açılmış. Türk tarihi açısından büyük önem taşıyor. Kale içerisindeki Seyir Terasına çıkarak Ankara’nın karlar altında kalmış beyaz görüntüsünü izleyebilir, tarihi mutfağa sahip restoranda harika yemekler yiyebilirsiniz. Ayrıca kalede kültür merkezi de bulunuyor. Tarih kokan bu kaleyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Mogan Gölü

Ankara’da bulunan Mogan Gölü halk tarafından piknik ve eğlence merkezi olarak biliniyor. Doğa ve yürüyüş severler için kışın burası bulunmaz bir nimet. Şehrin kalabalığından uzakta karın tadına varacak, muhteşem manzarayı seyredebileceksiniz. Ayrıca gölde 3 adet seyir terası bulunuyor. Bu teraslarda karın doğayı nasıl örttüğüne şahit olacaksınız.

 

E-Bülten Üyeliği