Loader
MENÜ

Filo Kiralama Nedir?

Filo Kiralama Nedir?

Filo Kiralama, şirket veya kurumunuz için, anlaştığınız süre kapsamında, firmanızın araba ihtiyacını karşılayabileceğiniz bir rent a car hizmetidir.

Günümüzde, çoğu şirket, lojistik, satış, pazarlama, dağıtım gibi departmanları için binek araçlara ihtiyaç duyuyor. Birden fazla araba ihtiyacı oluştuğunda ise bu araçları satın almak firmalar için oldukça maliyetli oluyor. Arabayı satın alma maliyeti dışında, sigorta, vergi, bakım vs. maliyetlerde şirketlerin üstüne yükleniyor. Ayrıca araçların bakım dışında, arıza veya kaza olasıkları da mevcut. Bu da yine şirketlere zaman ve finansal maliyet yaratıyor.

Bu ve benzeri bir çok sebeple çoğu kurumsal şirket küçük büyük demeden yıl bazında satın alma  maliyetlerini incelediklerinde, arabayı satın almaktansa, profesyonel filo kiralama firmalarından hizmet almayı tercih ediyorlar. Anlaşmalı olduğunuz süre boyunca, araçların bakım hizmetleri, araç kullanım riskleri, ikinci el değerindeki düşüş, vergiler, hasar maliyetleri gibi tüm maliyetler, anlaşmalı olduğunuz rent a car firmasına ait olacaktır. Bu sebeple yıl içinde bir den fazla araba ihtiyacı duyan şirketler satın alım yerine filo kiralamayı tercih ediyorlar.

Maliyetinin yanında, filo kiralama şirketlerin zamandan da tasarruf etmesini sağlar. Araçta hiçbir hasar, kaza vs olmayacağınız varsaysak bile, en basitinden aracın muayeneye götürülmesi bile en az yarım günlük zamana tekabül eder. Bu zamanda kar amaçlı kuruluşlar için oldukça önemli bir zaman dilimidir.

Yurtdışında çoğu şirket filo kiralama hizmetinden faydalanıyor. Türkiye’de ise bu ihtiyaç giderek artmaya devam ediyor. Ayes rent a car firması olarak yaklaşık ol yıldır hem bireysel araç kiralama hem de şirketler için filo kiralama ve operasyonel kiralama hizmetleri vermekteyiz. Merkezimiz Ankara olsa da İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerde be Türkiye genelinde 64 noktada şubemiz bulunmaktadır. En yakın şubemizle görüşebilir, web sitemiz üzerinden online olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği