Loader
MENÜ

Kayseri Rent a Car

Kayseri Rent a Car

Kayseri Anadolu kültüründen kopmadan batının modernliğiyle gelişmiş bir şehir. Hem kültürel yemekleri hem coğrafyasıyla severek gezebilirsiniz. Seyahat planınızı yaptıktan sonra tek yapmanız gereken bir Kayseri rent a car firmasıyla anlaşarak kiralık araç temin etmek. Aracınızla Kayseri’yi keşfe çıkmak harika bir deneyim olacaktır.

Kayseri’de ne yenir?

Kayseri’nin mantısıyla ünlü olduğunu bilmeyen yoktur. Mantının dışında et ve mamülleri ile de Kayseri tüm Türkiye’ye nam salmış durumda. Örneğin kayseri pastırması ve sucuğu meşhurdur. Bunların yanı sıra çerkez böreği, gözleme, çerkez peyniri, klasik Türk kahvaltıları da ünlenmiş lezzetlerdendir. Nerede ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız, Erciyes yaylasının mis gibi havasıyla Hisarcık Kasabası nefis bir yer. Kasabada bulunan harika manzaraya sahip yerlerden biri de Taşmekan. Burada muhteşem Erciyes manzarası kahvaltınıza eşlik edecek.

Kayseri’de nerede yemek yenir?

Kayseri yerlisinin mantı için tavsiye ettiği ilk yer Kaşık-La restoran. Ayrıca burası bir çok gurmenin de önerdiği nadide mekanlardan. Burada mantının dışında, su böreği, Kayseri usulü yaprak sarma, pastırmalı yemekler gibi; Anadolu mutfağına ait bir çok yemeği tadabilirsiniz.

Tarihi mekanları sevenler içinde bir diğer öneri Okutan Konağı, burası 18. Yüzyıla ait bir mekan. Konak zamanla restore edilerek restoran olarak hizmet veremeye başlamış. Burada da Kayseri ve Anadolu mutfağına ait bir çok lezzet görebilirsiniz.

Kayseri’de gezilecek yerler

Kayseri’ye hem yazın hem de kışın gidebilirsiniz. Doğanın ve tarihin eşsiz güzelliklerini her mevsimde bu şehirde görmek mümkün. Kapadokya vadisinin bir parçası olan Soğanlı Vadisi, Kayseri’nin nadide tarihi güzelliğe sahip yerlerinden biri. Burada Roma’dan kalma bir çok kilise bulunuyor. 8 tanesi ziyarete açık. Soğanlı Vadisi’ne 35 km’lik uzaklıkta bulunan Sultan Sazlığı’da yerli halkın tavsiye ettiği yerlerden biri. Burada yazın nefis manzara eşliğinde piknik ya da kamp yapabilir, kışın da kayak deneyimi yaşayabilirsiniz. Kayseri severler "Erciyes’i görmeden Kayseri’yi görmüş sayılmazsınız" diyor. Yazın dağ manzarasıyla huzurlu bir gezinti yapabilir, kışında dağ kayağı yapabilirsiniz. Erciyes dağında’da bulunun Kayak merkezleri oldukça misafirperver.

Kayseri’de gezilecek tarihi yerler

Kayseri Anadolu’nun gözbebeği, tarihimizin mirasçısı olmuş bir şehir. Tarihi mekanları gezmeyi sevenler için ilk öneri Mimar Sinan’ın doğduğu Ağırnas. Ağırnas’da Mimar Sinan’ın doğduğu evi görebilirsiniz. Ayrıca burası Türkler’den önce Ermenilere ev sahipliği yapmış. Bu sebeple bir çok kilise ve yeraltı şehri bizlere miras kalmış. Ağırnas’a 20 km uzaklıkta bulunan Kaniş’de yerliler tarafından tavsiye edilen bir başka yer. Kaniş tarihi coğrafyasıyla gezmeyi sevenleri etkileyecek.

Kent merkezinde bulunan Kurşunlu Cami Mimar Sinan tarafından 16. Yüzyılda inşa edilmiş. Bizanslılar’dan kalma Kayseri Kalesi, Ahi Evran müzesi, Mimar Sinan müzesi gibi mekanlarda mutlaka ziyaret edilmeli.

Kayseri rent a car / Araç kiralama

Ayes rent a car Kayseri şubemizden dilediğiniz konfora sahip bir aracı çok uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz. Telefonla veya web sitemiz üzerinden online olarak rezervasyon yapmanız mümkün.

E-Bülten Üyeliği