Loader
MENÜ

Kayseri'de Gezilecek Yerler

Kayseri'de Gezilecek Yerler

Kayseri, Türkiye’nin en köklü yerleşim yerlerinden biridir. Coğrafi olarak ülkenin ortasında yer alması sebebiyle geçmişten beri ticari bir merkez haline gelmiştir. Geçmiş çağlardan beri ticaretle ünlenen Kayseri günümüzde de tarihi yapısı sebebiyle turistlerin uğrak yeri haline gelmiştir.

Çok fazla antik ve tarihi yapıya sahip olmasına karşın şehir çok fazla tanıtılmadığı için turist çekme potansiyeli elde edememiştir. Medya ve basında Kayseri haberlerinin yer alması, turistik ve tarihi yapısının tanıtılmasıyla şehrin potansiyeli artacaktır.

Kayseri; çok fazla bilinmese de kültür sanat etkinlikleri ve tarihi yapısıyla gezilecek birçok şeye sahiptir.  En ünlü coğrafi yerlerinden biri şüphesiz Erciyes dağıdır. İklim olarak soğuk bir havaya sahiptir. Havasından olsa gerek Kayseri halkı çalışkandır.

Konforlu bir araba kiralayarak Kayseri’de gezebilir, aşağıdaki listeyi baz alarak kiralık aracınızla kolayca tatil yapabilirsiniz.

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Kayseri Cumhuriyet Meydanı

Kayseri Kalesi

Kayseri Saat Kulesi

Bürüngüz Camii

Kurşunlu Camii

Hunat Hatun Camii ve Külliyesi

Alaca Kümbet

Zeynel Abidin Türbesi

Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahane

Kapalıçarşı ve Kazancılar Çarşısı

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi

Meryem Ana Kilisesi

Kayseri Atatürk EviTarihi Kayseri Mahallesi

Talas

Erciyes Dağı

Mimar Sinan Evi

Ağırnas Yeraltı Şehirleri

Kapuzbaşı Şelalesi

Sultansazlığı

Soğanlı Vadisi

Mix Kayseri Yaşam Merkezi

Kayseri’de gezinizi yaparken firmamızdan rent a car hizmeti alabilirsiniz. Lüks ve konforlu araçlarımızla yolculuğunuzu rahatça gerçekleştirebilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği