Loader
MENÜ

Hibrit Araba Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Hibrit Araba Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Geniş araç filomuzdan Toyota Hibrit aracı kiralamak için. Ankara rent a car ofisimizi arayabilir. Kiralık araba ihtiyacınız için hibrit veya benzinli bir aracı tercih edebilirsiniz.

Hibrit kelime anlamı olarak melez anlamına gelmektedir. Otomotiv sektörü için ise bu kelime hem elektiriği hem benzini yakıt olarak kullanabilen araçların motoru için verilmiştir. Yani hibrit araçlarda hem diğer tüm araçlarda bulunan benzin motoru hem de elektrik üreten küçük bir motor bulunmaktadır.

Araçta iki adet motor olmasının bir çok avantajı vardır. Araç içindeki yapay zeka otomatik belirlenen hız sınırı için hibrit motoru kullanır. Örneğin şehir içinde 40 – 50 km hızda hibrit motor, 50 km üstünde benzinli motor kullanımı için ayarlanabilir. Böylece gözle görülür farkla yakıt tasarrufu sağlanır. Elektirik motoru kendi kendini şarj etme özelliğine sahip olduğundan, benzin almak için istasyona girdiğiniz gibi, elektrik yakıtınızı doldurmanıza gerek kalmaz.

HİBRİT ARABALARIN AVANTAJLARI

Araçlarda kullanıcıya sağlanan en önemli avantaj, yakıt tasarrufudur. Şehir içi kullanımda oldukça az maliyetle ulaşım sağlarken, şehir dışı uzun yolda dizel araçtan daha az yakıt kullanacağı vaad ediliyor. Araç için söylenen bir diğer avantaj ise kendi kendini şarj edebilmesi. Böylece herhangi bir priz vs ya da yakıt istasyonuna ihtiyaç duyulmadan yakıt yenilecektir.

Hibrit araçlarda motor gürültüsü yok denecek kadar azdır. Yüksek kapasitede pillerin çalıştırdığı motorda aracı kullanırken çıkan sesi hiç hissetmeme ihtimaliniz oldukça yüksek. Bir diğer en önemli avantajlardan biri ise çevreye duyarlı makineler olmalarıdır. Diğer benzinli araçlar gibi çevreye gürültü, duman ve zehirli gaz yaymazlar. Belki de en çok bu sebeple ilerleyen zamanlarda tercih edilen araçlardan olacaktır. Ayrıca çevreye duyarlı oluşlarından dolayı vergileri daha düşüktür.

Benzinli ve dizel araçlarda 10 bin kilometre de bir yapılan rutin bakımlar, hibrit araçlarda 15 bin kilometrede bir yapılır ve bazı motor aksamları bu araçta olmadığından bakımı hem daha ucuza gelecek hem de kullanıcıyı yormayacaktır.

HİBRİT ARABALARIN DEZAVANTAJLARI

Bir çok kullanıcı tarafından yapılan yorumlarda söylenen tek dezavantaj, aracın ustasının olmayışı bu da araçla ilgili bir sıkıntı değil aksine teknik servis kısmındaki bir sıkıntı. Yani yeni üretilen bir teknoloji olduğu için, tamir bakım, yedek parça vs. işlemlerinde işinin ehli denilebilecek belki de hiç kimsenin olmayışı, Ancak aracın sıfır alınacağını varsayarsak, yetkili bayi elbette araç için garanti verecek ve tüm sorumluluğunu yerine getirecektir. Aracı satın almadan önce bir test sürüşü yapmak isteyebilir hatta belki Toyota hibrit kiralık arabalarımızdan biri ile bir seyahate, uzun yola çıkabilirsiniz. Eminiz ki hayatınızın en ilginç, en ekonomik ve en eğlenceli yolculuğu olacaktır. Detaylı bilgi için web sitemizden bize yazabilir, destek hattımızdan ulaşabilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği