Loader
MENÜ

Kışın Türkiye’de Gezilecek Yerler

Kışın Türkiye’de Gezilecek Yerler

Tatili, geziyi millet olarak yaz mevsimine yakıştırdığımız için, yaz bitti diye herkesin üstünde bir rehavet, bir umutsuzluk, mutsuzluk bulutları geziyor. Aslında öyle olmadığını bu yazımızda anlatacağız. Yazın kendine has güzelliği havanın sıcaklığı denizin maviliği manzaranın güzelliği ise; hepsi kış mevsiminde de var. Hatta belki daha fazlası; havaların yeni yeni soğumaya başladığı ekim kasım aylarında nefis bir sonbahar havasıyla güzel bir tatil yapabilirsiniz. Peki ya aralık ocak aylarının güzelliğine ne demeli. Bu aylar bize karı getirir dağların tepelerin bembeyaz olduğu insanın içini ısıtan, huzurun geldiği mevsimdir kış. İşte sizler için derlediğimiz kışın gezilesi birbirinden güzel on rota.

Bu rotaları Ayes rent a car şirketimizin size en yakın araç kiralama şubesinden kiraladığınız aracınızla gezebilirsiniz.

Fethiye-Muğla

Burası yazın deniz kum güneşi ile meşhurken kışında ben kar görmek istemiyorum diyorsanız, sizin için ideal bir yerdir. Kışın Sessiz kimsesiz kalmış koylarda tertemiz havayı içinize çekersiniz. Rüzgar öyle çok soğuk esmez, hafif üşürsünüz belki ama ılık havanın keyfini sürersiniz. Belki denize bile girebilirsiniz. Otellerin yanı sıra doğal güzellikleri ile birçok kampçı ve outdoor hayatın merkezlerinden biridir Muğla.

Kapadokya Nevşehir Kayseri

Kapadokya her mevsim aynı güzelliğe sahip ender şehirlerimizden. Peri bacaları neredeyse 600 yıllık tarihe sahip volkanik eserleri bir de bembeyaz karlar eşliğinde görmelisiniz. Muhteşem manzara sizi cezbedecektir. Nevşehir’e giderseniz Ürgüp, Göreme ve Avanos’u mutlaka rotanıza eklemelisiniz. Hazır gelmişken buram buram tarih kokan Kayseri'yi de ihmal etmeyin deriz. 

Yedigöller-Bolu

‘’Yedigöller’’ burayı duymayan yoktur herhalde. Hiç duymadıysanız bile Google görsellerde ya da herhangi bir kartpostalda mutlaka görmüşsünüzdür. Tam bir kış cenneti burası. İstanbul’a yakın oluşu, balta girmemiş ormanları ve doğal tabiatı ile Yedigöller adeta Cennet’ten bir pencere. Bu yörede 7 tane göl var göllerin çevresinde sayısınız konaklama tesisi. Sabah kuş sesleriyle uyanıp kar manzarasını izleyin. Sonra ormanda yaprak sesleri, kar havasıyla bir yürüyüş yapın. Galiba huzurun adı Yedigöller olmalı.

Kartepe-Kocaeli

İstanbul ve Kocaeli çevresi için kışın arabayla haftasonu gezileriniz için ideal bir merkez. Çok fazla bilinmediği için öyle kalabalıkta olmaz. Merkezde kayak yapabileceğiniz muhteşem görünümde tam 12 adet kayak pisti bulunuyor.

Palandöken-Erzurum

Karın en yoğun olduğu Kars, Ankara gibi şehirlerde yaşıyor olsanız bile Palandöken’e gitmediyseniz böyle bir kar manzarası görmüş olamazsınız. Öyle ki çevrede beyaz dışında renk bulmak imkansız. Bu topraklar 6 ay karla kaplı olduğu için bu süre boyunca turist ağırlar. Bir çok otele ev sahipliği yapar.

 

 

E-Bülten Üyeliği