Loader
MENÜ

Kültür Mirası Kütahya

Kültür Mirası Kütahya

Kütahya; Frigler, Kimmerler, Lidya, Pers, Roma, Anadolu Selçuklu ve sonrasında Osmanlı Devleti medeniyetleri altında bulunmuş M.Ö 3000’li yıllarından beri var olmuş kültürel ögeler barındıran bir şehrimiz. Kütahya seyahatiniz için kiralık arabanız Ayes rent a car Kütahya şubemizde hazır olacaktır.

Şehir, günümüze gelene kadar bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu sayede bir çok kültürü içerisinde barındırmayı başarmış. Kültürel mirasının yanında, Kütahya çini ve seramikte dünyaca ünlenmiş bir şehrimiz. Ayrıca, kültür ve sanat gezileri için Kütahya gezilip görülmesi gereken çok güzel bir şehrimiz.

Kütahya aynı zamanda 17. yy.’da yaşamış olan ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin doğduğu şehirdir. Şehirde birçok kaplıca, müze ve tarihi eser niteliğinde yapılar ve eski bir volkanik dağ olan, Türkmendağı bulunuyor.

Kütahya’da Görülecek Yerler

Frig Vadisi

İsminden de anlaşıldığı üzere burada zamanında Frig uygarlığı hüküm sürmüş ve sadece Frig vadisinde yaşamışlar. Burada Frig Uygarlığına ait kültürel ve tarihi izlet göreceksiniz. Burası tarihi mirası sebebiyle önemli bir değere sahiptir.

Aizanoi Antik Kenti

Kent Eski Roma döneminden kalma en önemli Antik Kentlerden biridir. Antik Kent içerisinde meşhur  Zeus Tapınağı, Tiyatro, ve Stadyum bulunuyor. Burada kalabalık bir medeniyetin yaşadığı tahmin ediliyor. Çavdarhisar ilçesinde bulunan antik kente kiraladığınız araba ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Domaniç Ormanları

Doğa severlerin özellikle bahar aylarında ve yazın serinlemek için gitmeyi tercih ettiği bir doğa harikası bu orman. Orman içinde 30 kilometrelik bir yürüyüş parkuru bulunuyor. Burada yürüyüş yapabilir, piknik yapabilirsiniz.

Kütahya Kalesi

Antik çağlardan beri zarara uğramadan varlığını sürdüren kale Hisar Tepesinde bulunuyor. Hisar Tepesi ayrıca Kütahya’nın ilk kurulduğu yer olması sebebiyle önem taşıyor.

Dönenler Mevelevihanesi

Mevlevi kültürünün Konya’dan sonra 3. En önemli merkezi olarak biliniyor burası. Tasavvuf ve Mevlevi kültürüne meraklıysanız burayı mutlaka görmelisiniz.

Kütahya’da görülmesi gereken birkaç önemli merkezden kısa kısa bahsettik. Kütahya bu güzelliklerden çok daha fazlasına sahip çok önemli bir şehrimizdir. Ayes rent a car Kütahya şubemizden veya bulunduğunuz ilde bulunan diğer şubelerimizden destek alabilir, online olarak araba kiralama rezervasyonu yaptırmak için web sitemizin ana sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği