Loader
MENÜ

Nevşehir’de Gezilecek Yerler

Nevşehir’de Gezilecek Yerler

Nevşehir dünya ülkeleri arasında eşsiz coğrafyası sayesinde örnek turizm şehirleri arasındadır. Özellikle Kapadokya balon gezisi; ülkemize tüm dünyadan turist gelmesini  sağlayan aktivitelerdendir. Nevşehir her sene yerli ve yabancı olmak üzere bir çok turist ağırlamaktadır. Coğrafi yapısı sebebiyle bu bölge oldukça engebeli ve dağlıktır bu sebeple mahalleler ve oto yollar bir çok yokuşa sahiptir. Nevşehir gezinizi arabayla yapmanız çok daha keyifli ve rahat olacaktır. Ayes rent a car firmamızın Nevşehir şubesi ile iletişime geçerek bir kiralık araç temin edebilirsiniz.

Nevşehir’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Çok eski bir tarihe dayanan yeraltı şehri 8 katlıdır. Fazla kat sayısına rağmen mimari ve havalandırma sistemi oldukça başarılıdır.

Zelve Vadisi

Burası doğa severlerin uğrak noktalarındandır. Özellikle tırmanış yapmak oldukça eğlenceli bir aktivite olacaktır.

Özkonak Yeraltı Şehri

Burası da tıpkı Kaymaklı Yeraltı Şehri gibi oldukça eski bir tarihe dayanır. Geniş bir alanda birbirine tünelle bağlanan eşsiz mimariye sahip eski bir yapıdır.

Nevşehir Müzesi

Osmanlı tarihinden bir çok eser ve çiniler bu müzede sergileniyor. Şehir merkezinde ve dışında başka müzelerde bulunuyor. Ne kadar çok müze gezerseniz Nevşehir’in tarihini ve sanatını daha net görebilirsiniz.

Avanos Çömlekleri

Çok bilinmese de Ürgüp ve Göreme kadar Avanos da Nevşehir’in meşhur yerlerinden biridir. Avanos’un içinden geçen Kızılırmak ve onun kıpkırmızı toprağı ile çömlek sanatı doğmuştur. Burada bir çok çömlek ustası görebilirsiniz.  Nevşehir ve Avanos çömlekleri Türkiye ve dünyada nam salmış ürünlerdir.

Hacı Bektaş Veli Müzesi

Hakkında bilgiye sahip olmayan biri bile Hacı Bektaş Veli ismini en az bir kez duymuştur. Müzeyi gezerek Hacı Bektaş Veli’yi yakından tanıyabilirsiniz.

Kapadokya Balon Gezisi

Tüm dünyada bilinen Kapadokya Balon Gezisi ile şehri ayaklarınızın altına alarak eşsiz birkaç saat geçirebilirsiniz. Balona binmek hayatınız boyunca unutamayacağınız bir anı olacaktır.

E-Bülten Üyeliği