Loader
MENÜ

Arabayla Gezilesi Gizli Cennet Antalya

Arabayla Gezilesi Gizli Cennet Antalya

Antalya şehir merkezi dışında harika doğaya sahip gizli kalmış yerler barındırıyor. Seyahatinizi şimdiden planlayarak bu güzel şehrin tadını çıkarabilirsiniz. Antalya’nın kimsenin bilmediği doğa harikalarını keşfetmek için bir arabaya ihtiyacınız olacaktır. Bunun için bir araba sahibi olmanıza gerek yok 1-2 haftalık tatil için kiralık araba temin edebilir. Ayes rent a car Antalya şubemizle görüşerek firmamızdan kiralık araç rezerve edebilirsiniz.

İşte Antalya’nın cennet noktaları

Uçansu Şelaleleri

Antalya merkeze yaklaşık 1 km uzaklıktaki Akçapınar köyüne bağlı olan Uçansu Şelalesi kar ve yağmur sularıyla beslenerek doğa severlere ev sahipliği yapıyor. Şelale Ülkemizin en uzun yürüyüş yolu olan Aziz paulus Yolu üzerinde bulunuyor. Bu yol Hristiyanların hac yolu olarakta bilinir. Yemyeşil doğa ve ağaçlar arasında yürüyüş ve safari etkinlikleri yapabilirsiniz.

Sapadere Kanyonu

Önceden pek kıymeti bilinmese de Kanyon şu an doğa tutkunlarının vazgeçemediği destinasyonlardan biri. Turizm kıymeti arttıkça kanyon çevresine kurulan tesislerle birlikte ziyaretçi sayısı her yıl artıyor. Kanyonun sonunda şelalenin döküldüğü noktada serin sulara girmek ziyaretçiler için en güzel detay.

Çakırlar

Çakırlar Antalya Merkeze yaklaşık yarım saatlik bir mesafede bulunuyor yeşil doğası ve yanından geçen nehir kenarına kurulmuş kahvaltı yerleri en işlek yerler arasında. Antalya yerlisi şehre yakın olduğu için hafta sonu Çakırları ziyaret ediyor. Antalya’da tertemiz bir köy kahvaltısını burada edebilir, organik köy pazarından taze sebze meyve alabilirsiniz.

Güver Uçurumu

Kayalar üzerinde oluşmuş yüksek bir vadi Güver uçurumu, arabayla çok rahat gidebilir, uçurum kenarındaki yol boyunca yürüyüş yapabilir ya da Antalya merkezden kiraladığınız bisikletlerinizle bu yolda keyifli bir bisiklet turu yapabilirsiniz. Kanyon dünyada Alageyiklerin yaşadığı tek yer olarak biliniyor.

Çığlıkara

Burası bir orman sık ağaçların ve yemyeşil yaylaların bulunduğu Torosların eteklerinde bulunan muhteşem bir doğa harikası. Bu yörede bulunan Dokuz Göller bölgesi her mevsim yeşil kalmayı başaran nadide yerlerden biridir. Doğa ve hayvanlarla sakin huzurlu bir kamp kurmak için en güzel tercih Çığlıkara olacaktır.

Sazak ve Ceneviz Koyları

Koylar dik bir yamacın arasında kaldığı için pek bilinmeyen gizli kalmış cennet noktalardan biri. Manzara ve sahilin güzelliği dışında burada soyu tükenmekte olan fok balıklarını da görme olasılığınız çok yüksek. Burada konaklama imkanı olmadığından kamp kurarak geceleri tertemiz yıldız dolu bir gökyüzüyle uyuyabilirsiniz.

 

 

 

 

E-Bülten Üyeliği