Loader
MENÜ

İstanbul Avrupa Yakası 10 Muhteşem Manzara

İstanbul Avrupa Yakası 10 Muhteşem Manzara

İstanbul gibi yoğun trafiği olan metropol bir şehirde İstanbul kiralık araba firmalarıyla görüşerek bütçenize uygun, ucuz kiralık araç temin ederek gezinizi çok daha konforlu bir hale getirebilirsiniz. Özellikle ailenizde yapacağınız bir seyahat planındaysanız. Ayes rent a car firmamızdan İstanbul Avrupa Yakası kiralık araba hizmeti alabilirsiniz.

Turkish Airlines'ın yaptığı İstanbul tanıtım filminden gözlerinizi ayıramayacaksınız. 

1-SULTANAHMET MEYDANI, SULTANAHMET CAMİİ VE YEREBATAN SARNICI

Sultanahmet’in en meşhur yapılarından biri olan Yerebatan Sarayı aslında büyük bir su sarnıcı. Burada gezerek Osmanlı dönemine ait padişah tahtları ve kıyafetlerini görebilirsiniz. Sultanahmet meydanı ve meydandaki cami sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin de en meşhur yerlerinden biri. Cami’yi mutlaka gezmelisiniz.

Ayrıca Ayasofya müzesi de buraya çok yakın. Ayasofya’yı da görmeden buradan ayrılmayın. Hemen ardından 10 dakika mesafede Rahmetli Yeşilçam oyuncusu Erol Taş’ın kahvesinde çayınızı içebilirsiniz.

2-TOPKAPI SARAYI, GÜLHANE PARKI

Sultanahmet ve Ayasofya’dan sonra ulaşım mesafesine bakarsanız bir sonraki durağınız Topkapı Sarayı ve Gülhane Parkı olabilir. Burası İstanbul’da gezilecek tarihi lokasyonların başında yer alır. Osmanlı’nın neredeyse tüm tarihini burada görmeniz mümkün. Sarayın hemen arkasındaki Gülhane parkının manzarası ve kocaman ağaçlarına bayılacaksınız.

3-BEYAZIT, KAPALI ÇARŞI, MISIR ÇARŞISI, SAHAFLAR ÇARŞISI

Aracınızı Beyazıt Meydanı’na yakın bir yerlerde park ettikten sonra,  önce sahaflar çarşısı olmak üzere bu çarşıları sırayla gezebilirsiniz. Hepsi sırayla önünüze çıkacak. Meydandan Sahaflar Çarşısına yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kitaplarla ilgiliyseniz burası sizi büyüleyecek. Sonrasında Kapalı Çarşı’ da ki tarihi halıcıları ve kuyumcuları görebilir, ardından Mısır Çarşısı’ndan baharat ve kuruyemiş alışverişinizi yapabilirsiniz.

4-EMİNÖNÜ, GALATA KÖPRÜSÜ

Eminönü deyince şüphesiz ilk akla gelen şey balık ekmek. Burada Galata Köprüsü’nün muhteşem manzarası eşliğinde balık ekmek yiyerek tarihi gezinize devam edebilirsiniz. Ayrıca Eminönü ucuz ve toptan çarşısıyla biliniyor. Elişine meraklıysanız burada uygun fiyata bütün malzemenizi bulabilirsiniz.

5-EYÜP SULTAN VE PIERRE LOTI

Sultanahmet’i gezip Eyüp Sultan’ı es geçmek olmaz. Bu iki cami de birbirinden farklı yerlerde olmasına karşın ikisi ‘de Avrupa Yakasında ve araba ile ortalama yarım saat uzaklıkta bulunuyor. Eyüp Sultan Cami’sinden hemen sonra yürüme mesafesinde bulunan teleferik durağına giderek Pierre Loti’ye ulaşabilirsiniz. Teleferik yolculuğunuz boyunca İstanbul’un büyüsünü muhteşem manzarasını ayaklarınızın altında seyredeceksiniz. Pierre Loti’de bulunan terastan yine bütün İstanbul’u aynı anda görebilirsiniz.

İstanbul rent a car firması olarak en ucuz kiralık araba hizmetimizle İstanbul geziniz sırasında yanınızda olmak için bize telefon veya web sitemiz üzerinden ulaşmanız yeterlidir.

 

 

E-Bülten Üyeliği