Loader
MENÜ

Medeniyet Şehri Eskişehir

Medeniyet Şehri Eskişehir

Eskişehir’i, Eskişehir’in yerlilerine sormak gerek. Yıllardır şehirde yaşayan ya da Eskişehirli olan insanlar şehri anlata anlata bitiremiyorlar. Hele ki geçmişe kıyasla Eskişehir’in yıllar geçtikçe geliştiğini ve medenileştiğini söylüyorlar. Medeni bir şehirde gezmeye hazırsanız, muhtemelen kiralık bir araca ihtiyacınız olacak. Eskişehir ucuz kiralık araba ihtiyacınız için Ayes rent a car firmamızın Eskişehir şubesinden destek alabilirsiniz.

Eskişehir öncelikle coğrafi konumu sebebiyle ülkenin medenileşmiş ve çağdaş şehirlerden biri haline gelmiş. Coğrafyanın ve konumun toplum bilinci üzerindeki etkisi kaçınılmazdır fakat belediye çalışmalarını da es geçmemek gerek. Şehirde belediye yıllardır özveri ile çalışıyor. Şehirde yaşlı yerliler Eskişehir’in eski harabe halinden eser kalmadığını söylüyorlar. Şehir düzen ve temiz altyapı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Tabi belediye çalışmaları ne kadar düzenli olursa olsun toplum bilinci olmazsa bu düzen sürekliliğini sağlayamaz. Bu sebeple Eskişehir halkını tebrik etmek gerekir. Parkların, bahçelerin, yolların, caddelerin bu kadar temiz ve düzenli olmasında elbette halkın da payı büyük. Temiz ve düzenli olmasının yanı sıra güvenli bir şehir Eskişehir. Nüfus ortalamasında oldukça fazla öğrenci barındıran şehirde gece hayatı oldukça yoğun ve burada yaşayan insanlar geceleri korkusuzca ve güvenle sokaklarda dolaşabildiklerini söylüyorlar. Eskişehir semtleri ve ilçeleri birbirine yakın olan düzenli bir şehir bu sebeple Eskişehir’de kiralık araba ile rahatça gezebilirsiniz.

Şehir bir çok turizm faaliyeti ile son yıllarda oldukça fazla ziyaretçi çekiyor. Türkiye’nin ilk masal şatosu burada kurulmuş. Şato içerisinde tiyatro faaliyetleri, çocuklar için masal okumaları düzenleniyor. Şehirde sanat o kadar önemli ki tiyatro ve sinemalarda bilet bulmanız biraz zor olabilir. Tertemiz kocaman parklarında, yemyeşil ağaçlar altında her gün yürüyüş yapabilir, dümdüz yollarında bisiklet gezisine çıkabilirsiniz.

Türkiye’nin ünlü doğa harikalarından Frig Vadisi Eskişehir sınırları içerisinde. Vadinin Kapadokya ile yarışacak kadar güzel olduğunu söylüyor görenler. Şehrin merkezinden geçen Porsuk çayı ve üzerine inşa edilen köprüler de görülmeye değer. Özellikle donan Porsuk Çayı dibinde bembeyaz karlarla kaplı yollarda yürümek harika bir deneyim olabilir.

Seyahat rotanıza mutlaka Eskişehir’i eklemelisiniz. Eskişehir kiralık araba ihtiyacınızda ise en ucuz fiyatlar için Ayes Rent a car Eskişehir şubemizle iletişime geçebilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği