Loader
MENÜ

Araba Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araba Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de araç kiralama giderek artıyor. Eğer kiralık araç ihtiyacınız varsa bu maddelere dikkat etmeniz gerekecek.

Uygun Firma Araştırması

İnternette gezinip rent a car firmalarını araştırırken en uygun fiyat avantajlarını yakalamak için kampanyaları takip edebilirsiniz. Ya da gerekirse hepsiyle tek tek görüşüp size göre en uygun fiyat  veren firmayı tercih edebilirsiniz.

Küçük Veya Büyük Araç Kiralama

Küçük araçlar kullanım olarak daha kolaydır. Park etme sorunu yaşamazsınız örneğin genel olarak fiyatları da daha makuldür. Bu araçlarda yakıt tüketimi daha azdır. Dolayısıyla daha az maliyetli olacaktır. Ancak ailecek ya da 4-5 kişilik bir grupla seyahat ediyorsanız ya da bagajınız fazlaysa büyük bir araç kiralamanız gerekebilir.

Yakıt Kontrolü

Aracı kiraladığınızda arabada ne kadar yakıt olduğunu kontrol ederseniz, araca koyduğunuz yakıtın tamamını siz kullanırsınız. Ya da yolculuk esnasında ufak bir hesaplamayla rotanıza göre yakıt alabilirsiniz.

Araç Sigortasını Kontrol Edin

Anlaştığınız firmaya aracın sigortalı olup olmadığını mutlaka sorun. Araçta oluşabilecek hasar ya da kaza sonucu için can ve mal güvenliğine karşın aracın sigortası mutlaka olmalıdır. Ayes Rent a Car bünyesinde bulunan tüm kiralık araçlarımız sigortalıdır.

Kişi Sayınıza Göre Araç Kiralama

Yolculuk rotanız uzun veya kısa da olsa kiralık aracınızda sizinle birlikte seyahat edecek kişi sayısı konforunuz için önemlidir. Örneğin 7-8 kişilik bir grupsanız Mercedes Vito 8+1 kiralık araçlarımızı tercih edebilirsiniz. Ayrıca koltuk sayısından fazla kişinin araca binmesi trafik kuralları gereği yasaklanmıştır.

Erken Rezervasyon İmkanı

Seyahatinize göre firmadan erken araç kiralama rezervasyonu yaptırarak daha ucuza araç temin edebilir, kampanyalardan faydalanabilirsiniz. Böylece sezonda yapacağınız yolculuklarda araçsız kalmamış olursunuz. Örneğin tatil ve bayram sezonlarında rent a car firmalarından, kiralık araç temin etmek oldukça zordur.

Sadık Müşteri

Çoğu firma hizmet almak için sürekli kendisini tercih eden müşterisine özel fiyat politikası uygular. Bunun için doğru firmayı bulduğunuzda her daim aynı firmadan hizmet almanız uygun olacaktır. Örneğin Ayes rent a car firmamız kurulduğu günden bu yana müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışı ile bir çok sadık müşteri elde etmiştir.

 

E-Bülten Üyeliği