Loader
MENÜ

Yazın Ankara’da Yapılacak 10 şey

Yazın Ankara’da Yapılacak 10 şey

Ankara geziniz için kiralık araba ihtiyaçlarınızda rent a car Ankara ofisimizden kiralık arabanızı temin edebilir, dilerseniz önceden web sitemiz üzerinden online kiralık araba rezervasyonu yaptırabilirsiniz.

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesinde Gökyüzünü Gözlemleyin. Belirli halk günlerinde rasathane herkesin gözlemine açık hale geliyor. Burada gözlem yaparak gökyüzünü gezegen ve yıldızları izleyebilirsiniz. Eğer astromoniye meraklıysanız bu etkinlik ilginizi çekecek.

Seğmenler Parkı Aktiviteleri

Burada Ankara’nın gri havasını unutacak parkın yemyeşil çimenleri ve yürüyüş yollarının güzelliğini görebileceksiniz. Çimenlere uzanıp kitap okuyabilir, piknik yapabilir veya doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Eymir Gölü Bisiklet Turu

Bisikletiniz yoksa Eymir Gölü girişinde bisiklet kiralayabileceğiniz yerler bulunuyor. Buradan bisikletinizi kiralayıp, göl çevresinde gezintiye çıkabilir, piknik yapabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.  Ayrıca burada Eymir Gölü manzarasında yemek yiyebilir ve Göl çevresinde doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Açık Hava Sineması Keyfi

Ankara’da açık hava sineması kültürü 90’lı yıllardan beri devam ediyor. Mayıs ile Eylül ayları arasında CerModern’de ödüllü filmleri Açıkhava sinemasında ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. Burada ödüllü Türk yapımı festival filmlerinin yanı sıra, ödüllü yabancı filmlerde gösterimde olacak.

Çağdaş Sanatlar Merkezi

Çankaya Belediyesi’nin faaliyetlerini yürüttüğü Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde tiyatro, sergi, konser gibi etkinlikler düzenleniyor. Burada düzenlenen birçok etkinlik ücretsiz olarak sergileniyor.

Paraşüt Sporu

Atatürk zamanında, Ankara garının hemen karşısına yapılmış kulede paraşütle atlayış yapabilirsiniz. Cumhuriyet’in kurulduğu zamanlarda gençlere havacılık bilgisi verebilmek için yapılmış olan binada hala paraşüt atlayış aktiviteleri yapılıyor.

Kamp Yapın

Doğa sporları veya macera seviyorsanız ama güvenliğimden de ödün vermiyim diyorsanız Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı, kamp yapmak için çok güzel bir yer olabilir.

Müze Gezileri

Şüphesiz Ankara başkent olması ve TBMM’ye ev sahipliği yapması sebebiyle  birçok müzeye sahip. Tarihimizin ve günümüzün birçok eser ve kültürünü, bu müzelerde görebilirsiniz. Ankara Pul Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi Ankara’nın en meşhur müzelerinden birkaçı. Bunların dışında görebileceğimiz bir çok müze bulunuyor Ankara’da.

Geniş Ankara Manzarası

Ankara Kalesi, Ankara’ya tepeden bakabileceğiniz, tüm Ankara’yı izleyebileceğiniz bir tarihi eser. Kaleye çıkarken yol kenarındaki minik kafelerde soluklanabilir, plaktan müzik dinleyebilirsiniz.

Anıtkabir

Ankara’ya gitmişken Anıtkabir’i ziyaret etmemek olmaz. Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ü anabilirsiniz.

Seyahat rotanızı belirlediyseniz, şimdi kiralık arabanız için Ankara rent a car şubemizle görüşebilirsiniz.

E-Bülten Üyeliği